LuontaisOLOn CAM-hoitojen kuvaukset

Rentouttava Aromahoito

Lempeä hoitomuoto hyvinvoinnin tukemiseen. Aromahoidossa hyödynnetään luomulaatuisten eteeristen öljyjen terapeuttisia ominaisuuksia. Aromahoito edistää ja tasapainottaa normaalia kehon ja mielen toimintaa. Huomioithan, että tuoksuvia eteerisiä öljyjä ei ole välttämätöntä sekoittaa pohjaöljyjen sekaan vaan hoito voidaan tehdä myös pelkällä puhtaalla pohjaöljyllä. Hieronnassa pohjaöljyinä käytetään laadukkaita perusöljyjä, kuten jojobaöljyä ja viinirypäleensiemenöljyä. Kehoa käsitellään kevein painelu- ja sivelyottein. Hoidon aikana käsitellään selkä/hartiat,  jalat, kädet, vatsa, kasvot , dekolteen alue ja pää. Asiakkaan toiveiden mukaisesti tietty alue voidaan myös jättää käsittelemättä.


Hoidon kesto: 120 min./ 90 min. Sisältää hoidon, sen läpikäynnin ja ohjeistuksen.

Itämainen koko kehon hoito

Itämainen koko kehon hoito on lempeä hoitomuoto hyvinvoinnin tukemiseen. Säännöllinen öljyhieronta edistää terveyttä ja tasapainottaa kehoa ja mieltä. Hoito ei tee kipeää, vaan pehmeästi avaa kehoa. Hieronnassa öljyinä käytetään laadukkaita, tuoksuttomia perusöljyjä, kuten jojobaöljy ja viinirypäleensiemenöljy. Hoidossa voidaan käyttää erilaisia yrttejä tehostamassa hoitoa. Öljyhieronnassa kehoa käsitellään kevein painelu- ja sivelyottein. Hoidon aikana käsitellään selkä/hartiat, niska,  jalat, kädet, dekolteen alue , kasvot ja pää. Asiakkaan toiveiden mukaisesti tietty alue voidaan myös jättää käsittelemättä. Hoidon jälkeen olo on taatusti rentoutunut ja kevyt!

Hoidon kesto: 120 min./ 90 min. / 75min. Sisältää hoidon, sen läpikäynnin ja ohjeistuksen.H

Shiatsu

Kiinalaiseen lääketieteeseen perustuvassa shiatsussa tasapainotetaan kehoa meridiaanien ja akupisteiden kautta. Shiatsu on tehokas, kokonaisvaltainen hieronta, jossa koko kehon meridiaanit käydään läpi painaen , hieroen ja venyttäen. Hoidon ajan asiakas makaa lattialla ohuella shiatsu patjalla, rennot vaatteet yllään. Shiatsu laukaisee jännityksiä, rentouttaa lihaksia sekä tasapainottaa ruuansulatusta, verenkiertoa ja energian kulkua kehossa. Erinomainen palauttava hoitomuoto myös urheilua harrastavalle.

Hoidon kesto:120min/ 90 min/ 60min Sisältää hoidon, sen läpikäynnin ja ohjeistuksen. Ensimmäiseksi hoitokerraksi suosittelen 120 minuutin aikaa.

Rentouttava Vyöhykehoito

Miellyttävän ja rentouttavan hoidon aikana käsitellään jalkapohjista, jalkateristä ja/tai käsistä koko kehon heijastealueet painelemalla ja hieromalla heijasteita. Vyöhykehoidolla tuetaan immuniteettiä, laukaistaan jännityksiä , tasapainotetaan ruuansulatusta sekä hormonitoimintaa.  Yksittäisellä hoidolla saadaan aikaan kehon rentoutumista, mutta sarjahoidoilla saadaan aikaan pysyvämpiä vaikutuksia. Energeettinen vyöhykehoito on lempeä hoito, joka käy lähes kaikille. Tunnet voivasi paremmin sekä kehollisesti, että henkisesti.

Hoidon  kesto: 120min./ 90 min./ 60 min.Sisältää hoidon, sen läpikäynnin ja ohjeistuksen. Ensimmäiseksi hoitokerraksi suosittelen vähintään 90 minuutin aikaa.

Reiki Energiahoito

Itämaiseen lääketieteeseen perustuva reiki tasapainottaa ihmisen mieltä, tunteita, henkeä ja kehoa. Kun energia virtaa kehossa vapaasti, ihminen tuntee itsensä terveeksi, onnelliseksi ja hyvinvoivaksi. Rauhallisen ja rentouttavan reikihoidon aikana asiakas makaa hoitopöydällä rennot vaatteet yllään. Hoidon aikana stimuloidaan energian kulkua kehossa chakrojen kautta, kevyesti koskettamalla, painamalla tai hieromalla. Hoito etenee päälaelta aina jalkapohjiin saakka. Reikihoito tasapainottaa mm. ruuansulatuksen, hermoston, umpirauhasten ja verenkierron toimintaa. Lempeä reikihoito lievittää tehokkaasti stressiä ja sopii rentouttavaksi hoidoksi myös erinlaisista kivuista kärsiville. Erinomainen hoiti kiireiselle nykyihmiselle.

Hoidon kesto: 120min./ 90 min/ 60min Sisältää hoidon, sen läpikäynnin ja ohjeistuksen. Ensimmäiseksi hoitokerraksi suosittelen 120 minuutin aikaa.

Intialainen Päähieronta

Intialainen päähieronta on vuosituhansia vanha syvällisesti rentouttava hoitomuoto. Hoidossa käsitellään hartioiden, niskan ja pään alue. Asiakas istuu tuolilla hoidon ajan. Tätä hoitoa voi suositella kiireiselle ja stressaantuneelle nykyihmiselle laukaisemaan jännityksiä. Yksikin hoitokerta rentouttaa, mutta sarjahoidolla saadaan aikaan pysyvämpiä tuloksia. Hoito sopii kaikenikäisille.

Hoidon kesto: 45 min.

Itämainen jalkojen hieronta+ syvärentoutus

Jalkojenhoito aloitetaan rentouttavalla yrttisellä jalkakylvyllä, jonka jälkeen jalkapohjat, jalkaterät, pohkeet ja sääret hierotaan laadukkaalla luomulaatuisella öljyllä. Lopuksi tehdään energeettinen syvärentoutus jaloille. Tarjolla on myös kupillinen virkistävää luomuteetä. Hoidon jälkeen olo on rentoutunut ja askel kevyt! Itämainen Jalkojenhoito soveltuu kaikille ja sitä voi suositella erityisesti urheileville, stressaantuneille ja seisomatyötä tekeville. Todella miellyttävä ja rentouttava hoito.

Hoidon  kesto: 60 min. Sisältää jalkakylvyn, hieronnan ja teehetken.

Energeettinen Rentoutushoito

Rentoutumisella on välittömiä positiivisia psyykkisiä ja fyysisiä vaikutuksia. Rentoutuneena nukut paremmin ja pääset eroon turhista jännityksistä/ kiukutuksista. Rentoutushoidossa keskitytään rentouttamaan kehoa mm. hieromalla ja käsittelemällä akupisteitä, parantamalla energian virtausta kehossa, vapauttamalla hengitystä ja käsittelemällä heijasteita jalkapohjista sekä käsistä. Rentoutushoito tukee tehokkaasti immuniteettiä, tasapainottaa hormonitoimintaa, säätelee kipua ja edistää kehon normaalia toimintaa. Rentoutushoito yksilöllistä ja räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Asiakas saa mukaansa myös kotihoito-ohjeita.

Hoidon kesto: 120 min. ensimmäinen käyntikerta / 90 min/ 75min seuraavat kerrat

Ravitsemushoito

Henkilökohtaisesti räätälöityä ravitsemuksen neuvontaa ja ohjausta. Suoliston hyvinvoinnin tukeminen keskeisessä osassa ja perehdymme myös ruuansulatusta edistäviin liikkeisiin sekä rentoutumiseen. Useimpien selittämättömien oireiden taustalla on kiireen ja stressin ohella usein huono ravitsemus. Opit paljon mikro- ja makroravinteista ja tiedät mitkä ruoka-aineet ja ravintolisät tukevat juuri sinun terveyttäsi ja hyvinvointiasi. Ennen hoitoon tuloa asiakas pitää tarkkaa ravintopäiväkirjaa vähintään viikon ajan.

Hoidon kesto: 120 min. ensimmäinen käynti / 60-90 min.  seuraavat käynnit /  30-45 min. seuraavat käynnit

LuontaisOLOn hemmotteluhetket

Valittavanasi on kolme erilaista hemmotteluhetkeä. Hemmotteluhetki sopii erinomaisesti lahjaksi  tulevalle morsiamelle (polttareihin), syntymäpäiväsankarille, valmistuneelle tai vaikka itselle!

  Hemmotteluhetki 1 sisältää itämaisen käsien ja jalkojen hoidon (kylvetyksen,kuorinnan ja öljyhieronnan), teehetken sekä laadukkaan hemmottelusetin kotiin viemisiksi.

Hemmotteluhetki 2 sisältää itämaisen niska- hartia- ja päähieronnan sekä käsien hoidon. Lisäksi teehetken sekä laadukkaan hemmottelusetin kotiin viemisiksi.

Hemmotteluhetki 3 sisältää luomulaatuisella öljyllä tehtävän itämaisen hieronnan jossa käsitellään hartiat, selkä, jalat, kädet ja pää. Lisäksi teehetken sekä laadukkaan hemmottelusetin kotiin viemisiksi.

Aurikuloterapia

Aurikuloterapia tehdään korvassa oleviin akupunktiopisteisiin. Tarkka hoitopiste etsitään tylppäkärkisellä tikulla painamalla. Kipeytyneen pisteen löydyttyä sitä aktivoidaan ja siihen voidaan kiinnittää kirurgin teipillä pieni pyöreä siemen. Hoitoaika on maksimissaan viisi päivää, jona aikana asiakas itse stimuloi pistettä painamalla ja pyörittämällä sitä n. 3 kertaa päivässä n.30 sekuntia kerrallaan. Yhdellä kertaa käsiteltäväksi valitaan 1-3 hoitopistettä. Aurikuloterapia on vanha kiinalainen hoitomuoto. Aurikuloterapialla voidaan tehokkaasti säädellä kipua, tasapainottaa ja tukea kehon normaalia toimintaa. Aurikuloterapiaa voidaan käyttää itsenäisenä hoitomuotona tai yhdessä muiden luontaishoitojen kanssa.

Vastaanottokäynti

Kun tunnet tarvitsevasi ohjausta itsellesi sopivista luontaishoidoista, ravintolisistä tai mieltäsi askarruttaa muut hyvinvointiin/terveyteen liittyvät asiat. Varaa itsellesi vastaanottoaika ajanvarauksesta ja tule keskustelemaan luottamuksella. Mietitään yhdessä sinulle sopivimpia vaihtoehtoja sekä ratkaisuja. Vastaanotolla voidaan asiakkaalle tarvittaessa tehdä aurikuloterapiaa, moxausta (moxibustio) tai kukkaterapiaa.

Kukkaterapia

Lääkäri Edward Bach kehitti kukkaterapian, jonka avulla tasapainotetaan tunteita oireiden taustalla. Tunne voi olla esim. kateus, riittämättömyyden tunne, pelko, ylisuorittaminen, ylihuolehtiminen, apaattisuus, stressi tai muutosvoiman puute. Bach kehitti villikukista ja puiden kukinnoista 38 uutetta, joista jokainen on tarkoitettu tiettyyn tunnetilaan. Kukkaterapia on energeettinen hoitomuoto, joka paljastaa mielen lukot ja auttaa alkuun muutoksen tiellä. Energeettinen kukkaterapia on täysin vaaraton minkä tahansa hoitomuodon rinnalle, eikä aiheuta mitään sivuvaikutuksia. Asiakkaalle valitaan kukkauute, jota asiakas ottaa ohjeiden mukaan. Voit tutustua lähemmin kukkaterapiaan Luontaishoitojen yhteydessä tai tulemalla vastaanottokäynnille.

Fytoterapia

Fytoterapia eli kasvirohdoksilla hoitaminen (kasvilääkintä) on vanha menetelmä. Fytoterapiahoitoa voidaan käyttää itsenäisesti, mutta yleensä sitä käytetään luontaishoitojen yhteydessä. Fytoterapeuttisissa uutteissa pienikin rohdos määrä riittää vaikuttamaan, kun kehon omat puolustumekanismit toimivat. LuontaisOLOsta löydät laajan valikoiman erittäin laadukkaita ja tutkittuja fytoterapeuttisia uutteita. Niihin voit tutustua esim. luontaishoitojen yhteydessä tai LuontaisOLOn Hyvinvointi Puodin ollessa auki. Järjestämme tilauksesta myös ”teetä ja fytoterapiaa” hyvinvointi hetkiä, joissa pääset tutustumaan aiheeseen syvemmin.

Moxibustio eli moxaus ja akupainelu

Akupainelu jota voidaan käyttää mm. shiatsua tehdessä tarkoittaa akupisteiden ja meridiaanien painelua sormin (vrt.akupunktio, jossa käytetään neuloja). Moxibustiossa eli moxauksessa käytetään moxasikaria (eräänlaista yrttipuikkoa), jonka avulla johdetaan lämpöä syvälle kehoon. Moxasikarilla ei kuitenkaan kosketa ihoon vaan sitä liikutellaan tietyn akupisteen tai merdiaanin päällä. Moxaukseen sinun ei tarvitse varata erikseen aikaa. sitä voidaan tehdä muun luontaishoidon yhteydessä tai varatessasi vastaanottoajan.

Ajanvaraukseen pääset tästä

Hinnaston näet täältä