Mitä on CAM-hoidot?

CAM-hoitojen (Complementary and Alternative Medicine) taustalla vaikuttaa Perinteinen Kiinalainen Lääketiede (PKL) sekä muut itämaiset opit. Perusperiaate on, että nähdään ihminen kokonaisuutena. Mukana on aina sekä keho, että mieli. Puhutaan holistisesta ihmiskäsityksestä. Energian (qi tai chi) tulisi virrata kehossa vapaasti, ihmisen ruuansulatuksen, hormonitoiminnan ja immuniteetin toimia tehokkaasti. Kun näin ei ole, syntyy epätasapainotiloja.

Nykyisessä hektisessä elämänrytmissä ja jatkuvassa ärsykkeiden tulvassa sympaattinen (stressi) hermostomme on aktiivisena suurimman osan päivästä. Oikeanlainen hengittäminen, läsnäolo ja rentoutuminen aktivoivat parasympaattista hermostoa. Tämä on terveytemme ja hyvinvointimme kannalta erityisen tärkeää.

On tutkittu, että säännöllinen rentoutuminen vaikuttaa jopa geenitasolla. Voimme siis itse vaikuttaa siihen miten geenit käyttäytyvät, ja mitkä geenit (hyvät vai huonot) kytkeytyvät päälle. Ennaltaehkäisy on siis tärkeää! Luontaishoitojen aikaansaama rentoutus tukee luontaista immuniteettiä ja madaltaa stressitasoja.

Myös hyvä ravinto hoitaa mieltä ja kehoa. Aivoilla ja suolistolla on tutkitusti yhteys ja molemmista on syytä pitää erittäin hyvää huolta! Keskittymiskyky ja ajatuksen selkeys on osittain kiinni siitä mitä syöt.

Cam-hoidoilla ei korvata lääketieteellistä hoitoa, vaan ne toimivat ennaltaehkäisevinä tai muuta hoitoa tukevina. Jos sinulla on diagnosoitu sairauksia tai käytät kemiallista lääkitystä, tarkista ennen ajanvarausta onko luontaishoitoja mahdollista tehdä sinulle. Voit tehdä sen soittamalla LuontaisOLOon (040-7082278), laittamalla s.postia (jenni@luontaisolo.fi) tai lähettämällä viestin yhteydenottolomakkeella. Asiakkaani saavat mukaansa myös itsehoito-ohjeita, joilla jokainen voi edistää omaa hyvinvointiaan ja terveyttään. Lämpimästi tervetuloa LuontaisOLOon kuulemaan lisää, rentoutumaan ja voimaan hyvin!